יום ראשון, 11 במרץ 2012

טיפול בחולה לאחר ניתוח


בן משפחה שנאלץ לעבור ניתוח בעקבות פציעה, תאונה הוא הידרדרות במצבו לעולם אינו דבר פשוט. כמובן שהמנותח עצמו נמצא בשלב לא קל בחייו אולם גם בני משפחתו וחבריו הקרובים עלולים לעיתים להיקלע למשבר. מקרים כאלה יכולים הרבה פעמים להביא לתחושה של חלוקה לא צודקת של טיפול בחולה לאחר ניתוח וצבירת טינה כלפי הקרובים האחרים.

איך מתמודדים?

ראשית, חשוב שתבחינו ותזהו את התחושות הלו מיד כשהן מופיעות. נתחו אותן בקור רוח ואל תתנו להן להשתלט עליכם. זכרו כי כרגע המנותח צריך עמוד בראש מעייניכם והבינו כי יתפתח פה סכסוך הוא ייפגע יותר מכל ומצבו אף עלול להחמיר, במיוחד במקרים של ניתוחי לב. כמו כן, נסו להבין גם את הגורמים האחרים. זה שאדם מסוים לא יכול לשהות עם החולה אותה כמות לילות שאתם מקדישים אין זה אומר כי הוא פחות אוהב אותו ולא מוכן להשקיע מזמנו על מנת לדאוג לרווחתו. ייתכן כי הוא עצמו עובר תקופה קשה. היו חכמים ולא צודקים - שווה לשבת לשיחה ידידותית ולפתוח הלב. תנו לו להבין שהכול נעשה מדאגה לקרוב המשותף ולא חלילה מתוך רצון להיות צודק.

שקלו אחות פרטית

במקרים בהם כל בני המשפחה מנהלים חיי קריירה עמוסים או שהם מטופלים בילדים רבים ואין להם פנאי להקדיש למנותח את כמות הזמן כמו שהיו רוצים, כדאי לשקול את שכירת שירותיה של אחות פרטית. לאחות פרטית בראש ובראשונה יש את יתרון ברור עליכם כיוון שיש לה הכשרה בתחום הרפואה, במיוחד אם תיקחו אחות מוסמכת. כמו כן, זו העבודה שלה ולכן היא תשהה לצד המנותח בכל השעות שאתם לא יכולים להיות שם.

איך להתנהל מולה

חשוב להבהיר לה מהו מצבו הרפואי של המנותח. עליכם ליזום פגישה משולשת בה אתם תהיו נוכחים וכן האחות והרופא המטפל הוא אפילו הרופא המנתח. עליה להבין אילו אזורים רגישים בגופו של המנותח ולהתחשב בכך שעה שהיא מסייעת לו לבצע פעולות שונות. כמו כן, גם העדפות אישיות או במוזיקה או באוכל של המנותח יעשו לו רק טוב אם האחות תדע עליהם.

תגובה 1:

  1. צריך גם לבדוק האם קיימות זכויות מיוחדות בפוליסת הביטוח. נתקלתי בכמה מקרים שבהם אנשים לא ניצלו את מלוא זכויותיהם לאחר שעשו ביטוח סיעודי, ביטוח למקרה תאונות אישיות וכדומה..
    תביעות רשלנות רפואית

    השבמחק